Tips för ett lyckat företagsevent

Ett företagsevent är ofta ett uppskattat arrangemang bland deltagarna, men mycket tidskrävande för arrangörerna. Storleken på eventet kan variera från ett fåtal deltagare till flera tusen. Eventet är ofta någon form av extern eller intern marknadsföring och består ofta av aktiviteter, föreläsningar och måltider. Stämningen brukar vara avslappnad och trevlig och syftet är ofta att ge deltagarna både nytta och nöje. Socialt umgänge och teambuilding blandas med reflektion och lärande. Arrangemanget är ett bra sätt att öka medarbetares motivation och förståelse för företaget. Det kan även vara riktat mot kunder. Här får du tips och idéer som gör ert företagsevent till en succé.

Planering

Planering är A och O för att lyckas med eventet. Var ute i mycket god tid för att undvika stressiga situationer. Det bästa är om alla berörda parter, vilket ofta innefattar någon från ledningsgruppen samt personerna som arrangerar eventet, träffas i början av planeringsstadiet för att diskutera vad ni vill uppnå med eventet. Frågor som bör diskuteras är bland annat följande:

  • När ska det äga rum?
  • Är det för anställda, kunder eller båda och?
  • Vad är syftet? Det kan bland analt vara att informera om framtidsplaner, nya satsningar, stärka företagets image, förbättra företagskulturen eller ha en kul teambuilding med alla anställda. Detta måste definieras innan planeringen av aktiviteter.
  • Vem ansvarar för vad? Någon bör vara ansvarig för att leda planeringen och genomförandet av arbetet. Se till så att alla i planeringsgruppen vet sina ansvarsområden och deadlines.
  • Ska anlita en eventbyrå eller om ni ska göra allt själva?

Aktiviteter

Oavsett syftet med ert event bör det innehålla olika sorters aktiviteter. Bra och välplanerade aktiviteter är alltid uppskattat och ger en bra stämning. Några vanligt förekommande och populära aktiviteter på företagsarrangemang är bland annat dans, tävlingar, vinprovning, matlagningsaktiviteter, uppdrag, rollspel, escape room, frågesport, föreläsningar och mycket mer. Glöm inte bort att planera in måltider och fika under eventet. Det är även uppskattat att ha en fotograf som förevigar eventet.