Planerar ett event

Dags att börja planera ett event men vet inte i vilken ände du ska börja? Då är det här perfekt läsning för dig. Det behöver inte vara svårt att planera ett event och det ska inte heller behöva vara dyrt om man är smart. Det enda som krävs är att man lägger ner lite tid på själva planeringen.

Gör en lista på allt som ska göras

När man börjar planera för ett event så sätter man sig ner själv eller tillsammans med andra och börjar spåna om hur allting ska vara. Vad är det egentligen för anledning till att man organiserar eventet och vad krävs det att man gör för att det ska bli så bra som möjligt? Börja med att skriva ner alla idéer på ett papper, typ som en mindmap. Sedan när du är klar med det så gör du en lista över saker som måste göras. Bara skriv ner allting du kan komma på. Prioritering kommer i nästa steg. Var kreativ och kom ihåg att det endast är din fantasi som sätter gränserna när det kommer till att ordna coola event.

Gör prioriteringar av sakerna som du har på din lista

När listan är klar så ska du börja välja ut det som är viktigast och det som är viktigt att du gör så snabbt som möjligt. Behöver du boka en lokal eller ett band så kan det vara klokt att göra det så snabbt som möjligt. Men glöm inte att hoppa över att du måste sätta ut ett datum och tid för eventet. Och sedan ska förstås de eventuella gästerna informeras om att de är inbjudna.

Sätt upp en preliminär budget

Det finns event som kräver en stor plånbok, absolut! Men vill man, och om man är kreativ, så kan man göra det ganska billigt ändå. Det ska inte behöva kosta skjortan med andra ord. Tänk på att dela upp din budget i olika poster så att du enkelt kan få en tydlig överblick över alla kostnader och utgifter.

Sätt upp ett schema för hur allt ska genomföras

När du väl är klar med allt annat så är det alltså ett schema som ska göras. Du sätter upp en kalender eller använder dig av din privata/jobb-kalender och skriver in när varje sak ska vara klar. Det här är jättebra för när man ger sig själv deadlines så blir det ofta att man inte glömmer bort saker. Och sedan är det ju bra eftersom man kan bestämma själv hur det ska se ut så man är verkligen ute i god tid! Till sist är det bara att se till att man följer listan och schemat, så ska du se att det blir ett bra event till slut!