Jobba med events

Tycker du att det låter spännande att jobba med att planera events? Det är verkligen ett spännande yrke där du får vara kreativ, träffa mycket olika människor och där ingen dag är den andra lik. Men det är också ett yrke där du måste vara beredd att ta stort ansvar och kunna leverera under press. I denna artikel tänkte vi tipsa om hur du kan gå tillväga om du vill arbeta med evenemangsplanering i framtiden.

Olika utbildningar

Att ha en utbildning inom event är alltid en fördel när det är dags att söka jobb. Vi rekommenderar att du satsar på en yrkesutbildning då det ingår en hel del praktik i dessa. Praktik är som bekant ett ypperligt tillfälle att börja knyta kontakter och lära sig mer om yrket. Du kan till exempel gå en utbildning som kallas för event manager där du helt enkelt får lära dig att bli chef över olika evenemang. Du kommer lära dig hur du ska sälja in idéer till företag och även hur du planerar och verkställer dem. För detta yrke handlar inte bara om att kunna planera ett event. Ofta konkurrerar du mot andra firmor och det gäller att övertyga kunden om att du har den bästa idén. En annan utbildning som du kan söka in till är eventkoordinator, även detta en yrkesutbildning. Här får du också lära dig att planera olika events både själv och tillsammans i grupp.

Kom in i branschen genom en praktikplats

Ett annat sätt att komma in i branschen är att få en praktikplats på en eventbyrå och gå bredvid någon som kan yrket. Det är ett bra sätt att lära sig branschens alla knep och se hur det går till “live”. Dock kan det vara svårt att komma in som lärling, speciellt om du inte har någon tidigare erfarenhet.